Bun venit!

marți, 8 aprilie 2014

Inapoi in viitor

   Stau relaxat în fotoliul din sufragerie urmărind filmul de la televizor împreună cu fiul meu. "Back to the future". Am mai văzut filmul, dar îmi place să-l revăd, mai ales din pricina băiatului care se distrează copios trăind aventurile protagoniştilor care se plimbă cu maşina timpului în trecut, prezent şi viitor. Din când în când, mintea îmi zboară la momentele de peste zi, la diverse detalii ori la problemele care îşi aşteaptă nerăbdătoare rezolvări.


Îmi amintesc de bătrânul meu calculator care a răposat deunăzi, după ani şi ani de lupte grele, de upgrade-uri şi resuscitări, mai ales în ultima vreme. Ca să nu mai spun că scotea nişte sunete de râşniţă oxidată şi ieşită la pensie care-mi gâdilau "plăcut" timpanele sensibilizate de activitatea de mic funcţionar, de peste zi, de la serviciu. Serviciul meu se desfăşoară la birou. De fapt este un conglomerat de birouri în care liniştea este la fel de prezentă ca şi în Gara de Nord. Replici de genul : " Ia dosarul... dă-mi dosarul...fă lista nominală şi du-o la semnat!...dă-mi tabelul... ia tabelul...ai terminat? nu? păi de ce?.." se succed pe ritm de "Glasul roţilor de tren" zilnic. Iată de ce seara, când ajung acasă, îmi doresc mai mult ca orice să mă scufund într-un fotoliu şi în muzică. Folk sau clasică. La calculatorul în care am un playlist preferat.


Filmul derulează pe ecran imagini cu unul din personaje, din 1955, mut de uimire în faţa unei camere video fabricată în anii 80. Oare eu, dacă aş călători în...1814 de exemplu, ce aş lua cu mine? Aş lua un laptop cu hard disk-ul plin de muzică, filme şi cărţi în format electronic, o pereche de căşti şi un invertor de 220v pentru maşină, să-mi încarc acumulatorul computerului. Ziua m-aş plimba de colo-colo prin peisajele neatinse de otrava civilizaţiei mileniului 3 iar serile mi le-aş petrece în faţa monitorului. I-aş uimi pe localnicii din secolul al XIX-lea! Potenţiali clienţi. Aş putea fi un distribuitor al ABDcomputer...între secole. Cost minim, profit maxim. De ce nu?



Filmul s-a sfârşit iar eu am revenit în 2014. Îmi fac planuri. Mâine dimineaţă, într-o pauză, o să dau telefon pentru comanda noului calculator. Abia aştept să văd un documentar direct de pe net, în format HD, pe noul meu monitor. Sau un film de dragoste, alături de iubita mea soţie.

Un film de dragoste, m-am hotărât!

7 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si noi ne-am luat un laptop nou, mai demult, din banii pe care i-am facut de la martisoare...:)) Pana acum nu se puteau scrie comentarii, s-a rezolvat asta si acum nu-mi primeste diacrticele... Zici ca nu vroia sa vina la noi!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulţumesc mult pentru vizită, Maria! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pc-ul meu e cam invechit,am sa-mi iau unul nou,mai ales ca are si lincenta win.7

    RăspundețiȘtergere