Bun venit!

miercuri, 18 mai 2011

Existenţa şi destin

De multe ori, în anumite momente mai dificile ale vieţii noastre, ne gândim sau chiar exclamăm: "- Of, mai bine nu m-aş fi născut!" sau "-Mai bine n-aş fi existat!"...Ei bine, ia sa ne gândim puţin la consecinţele acestei ipoteze...
De cele mai multe ori fără să vrem, influenţăm destinul celor cu care intrăm în contact în viaţa de zi cu zi, şi nu numai, pentru că faptele unora dintre noi ramân chiar şi dupa ce noi ne-am încheiat drumul pe pamânt.Chiar dacă nu suntem artişti,savanţi sau oameni politici totuşi noi lăsăm urme adânci deseori - descendenţi, construcţii sau schimbări in cursul vieţii cuiva.Un sfat dat unei cunostinţe într-un anumit moment poate influenţa un destin...când eşti alături de cineva într-un moment greu şi îi ridici moralul,acest fapt poate schimba un eventual (iminent) eşec.Iată de ce ar trebui să tragem linie si să cântarim ceea ce am facut în viaţă - bun sau rău - şi să încercăm să echilibrăm balanţa în cazul în care răul cântăreşte mai greu, ori să continuăm pe linia cea bună (în celălalt caz,opus).
Din păcate sunt convins că au fost şi vor fi foarte mulţi indivizi aparţinând rasei umane care nu se vor sinchisi vreodată să-şi bată capul cu cele scrise de mine mai sus, care vor trece prin viaţă urmărind scopuri meschine (ale căror fapte,totuşi,pot genera şi aspecte pozitive ale vieţii unora!)...
 Astăzi se împlinesc 114 ani de la naşterea regizorului de film Frank Capra (născut pe 18 mai 1897),unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai prolifici regizori din istoria cinematografului mondial.



Pentru mine Frank Capra înseamnă în primul rând "It's a Wonderful Life"(Viaţa e minunată) film realizat în 1946 pe care eu l-am văzut într-un ajun de Crăciun destul de trist,cu mulţi ani în urmă şi care m-a ridicat de "jos"... Revăzându-l după nişte ani într-un alt moment greu al vieţii mele, acest film romantic, fantastic, de Crăciun, de poveste al cărui subiect este tocmai cel cu care am început acest articol,mi-a readus moralul din nou pe linia de plutire...este poate un film uşurel (după unii) şi cu un happy-end ireal dar ideea principala este genial de realista şi încurajatoare(de ce încurajatoare? pentru faptul că cei care ajung să-şi puna problema balanţei cu binele şi răul făcut în viaţă sunt în genere oameni cu conştiinţă).

Viaţa e minunată  (1946)

La mulţi ani pe ecranele mari şi mici, Frank Capra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu