Bun venit!

joi, 9 mai 2013

Surpriză placută

Am câteva blog-uri pe care le urmăresc.Pe care intru zilnic, de fapt de câte ori deschid browser-ul, să văd ce au mai postat prietenii mei dragi. Nu îi cunosc personal, dar sunt aproape de sufletul meu şi sunt avid să citesc postările lor.Bineînţeles, citesc şi comentariile fiecărui articol postat iar uneori caut sa văd cine e autorul replicii respective.În general cei care urmaresc blog-uri au paginile lor în care postează diverse lucruri. Interesante majoritatea.Îmi place şi să mă bag în seamă cu diverse comentarii. Astfel mă simt parte integrantă într-o familie de oameni deosebiţi care-mi anulează negativismul provocat de realitatea cotidiană.
  Nu despre asta vreau să scriu.
  Am avut serile trecute plăcuta surpriză sa descopăr un copil minunat. Am mai nimerit uneori pe site-uri de copii dar astea două realizate de Maria m-au lăsat mut de uimire şi am avut lacrimi in ochi citind, eu, ditamai omul. Am descoperit in postările ei adevaratele valori umane - inteligenţă, bun simţ, umor, dragoste de familie şi Dumnezeu, generozitate in a-şi împărtaşi cu alţii bucuriile şi descoperirile, o inocenţă copilarească dezarmantă care m-a impresionat enorm. Iubeşte cărţile, natura, pictura, fotografiile...Multă, multă frumuseţe şi puritate...
  Mi-am amintit citind postarile ei de eroii lui Dumas pe care i-am iubit şi eu în copilarie (acum...pseudonimul meu vă spune ceva?) de Jack London, de Jules Verne, de Malot, de Radu Tudoran, de Cireşarii lui Chiriţă, de eroii lui Karl May, Paul Feval şi Michel Zevaco...şi Dickens, de Amicis, Teodoreanu, Twain, Kipling,
Preda, Ispirescu,  Sadoveanu, Creangă, Otilia Cazimir, Arghezi, Eminescu, Brătescu-Voineşti, M.Sântimbreanu, D.Almaş, Al. Mitru, Coşbuc, Rebreanu, Goga.....o înşiruire de genii literare care-mi vin în minte toţi-odata, marii mei prieteni pe care îi iubesc enorm şi care m-au făcut să fiu omul care sunt.
  Sunt tată de copii. Am doi copii cu care locuiesc (divorţat fiind de mama lor), un băiat de treisprezece ani şi o fetiţă de unsprezece - pe care îi iubesc enorm. Doi copii frumoşi,buni şi cuminţi. Nu sunt nişte genii la şcoală dar nici slabi nu sunt.
  Sunt mândru de copiii mei chiar dacă mi-aş fi dorit să citească mai mult, să le placă aşa cum îmi plăcea mie pe când aveam vârsta lor. Mă gândesc uneori că e vina mea,ca n-am reuşit, că n-am ştiut sa le insuflu pasiunea pentru lectură. Mă gândesc apoi că poate nu e timpul trecut iar un blog aşa cum sunt cele ale Mariei i-ar putea face (măcar pe Maria-Magdalena mea) să fie mai apropiaţi de cărţi.
  Fericiţi parinţii care au asemenea copii aşa cum este eroina micului meu articol şi cinste lor că au ştiut cum să-i crească şi să-i educe!
Adresele celor două blog-uri sunt:
http://blogugulmarieimuzicasiimagini.blogspot.ro/
http://momentesipareri.blogspot.ro/

3 comentarii:

  1. Am tot cautat un link ca sa ma pot alatura bucuriei tale, sa o facem mare, mare si sa o daruim si la altii.pOate-l pui.
    Sa stii ca noi am avut sansa sa cunoastem mirifica lume a carilor pentru ca...nu aveam alternative.Copii tai, copii mei, traiesc timpul lor lor, timpul de de azi si sigur vor ajunge bine indrumati de un tata citit, chiar daca ei citesc mai putin.ddDaca-mi pare rau de ceva pentru cei ce nu citesc, imi pare rau ca nu vor sti niciodata cate lumi au pierdut. S-aveti numai bine, toti trei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Maria!Si tie tot ce-i mai bun pe lume iti doresc!
    Link-urile sunt aici (am reeditat si articolul de mai sus cu adresele, ar fi trebuit s-o fac de la inceput):
    http://blogugulmarieimuzicasiimagini.blogspot.ro/
    http://momentesipareri.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  3. Athos, mă bucur că ți-a plăcut așa mult blogul meu. Sinceră să fiu, eu am o înclinație spre lectură din copilărie. Îmi place să le împărtășesc oamenilor despre ceea ce-ți dăruiesc cărțile. M-aș bucura să știu că mulți, mulți oameni citesc din plăcere, din pasiune. Maria-Magdalena și fratele ei poate nu au aceeași gândire ca tine, deci se vor lăsa atrași mult mai mult de lectură mai târziu. Sper ca acest "mai târziu" să fie cât mai curând cu putință!:)

    RăspundețiȘtergere